Over ons

Oorsprong t’ Steentje

Sinds 1925 zijn wij een gevestigde waarde in Lennik, Slagerij Van Vlaenderen op ‘t Steentje. De Lennikenaren kennen onze straat ook als het Steentje. Deze bijnaam zou komen omdat vroeger alle wegen in Lennik aardewegen waren en de eerste straat die ze met kasseien hebben belegd was onze straat, vandaar de slagerij Van Vlaenderen op ’t Steentje.

Historiek

Sinds 1925, met andere woorden, wij zijn de 4de generatie beenhouwers. Overgrootvader Jean-Baptiste ‘Tisj’ Van Vlaenderen was de eerste, opgevolgd door zijn zoon Jozef ‘Jef’ Van Vlaenderen, dan door zijn zoon Jean-Marie ‘Jan’ Van Vlaenderen en nu door ons, zijn zonen, Kim en Sam Van Vlaenderen. (wij hebben geen bijnamen 😉 ) In Lennik noemden ze ons vroeger daardoor wel eens Kim en Sam van Jan van Jef van Tisj Van Vlaenderen.

2008

In 2008 hebben we de eerste stappen gezet. Toen hebben we definitief de fakkel overgenomen en besloten we om de winkel waar onze ouders jarenlang in gewerkt hadden te vernieuwen. 
Niet zomaar vernieuwen, vergroten is een beter woord. Het ouderlijke huis waar zowel wij als onze ouders en grootouders in gewoond hebben en in opgegroeid waren werd definitief afgebroken. De living werd een deel van de nieuwe winkel. Van 4m toog naar 11m. Om na 1 jaar te constateren dat de toog nog te klein was en een wandkoeling aan de orde was waardoor we ons assortiment nog iets meer konden uitbreiden.

Slagerij Van Vlaenderen 2.0

Toen het kapsalon naast ons in 2018 vrij kwam, ging de bal aan het rollen. Meer dan een jaar voorbereiding en mits enige vertragingen waren we eindelijk klaar om in augustus 2019 te sluiten om de winkel definitief uit te breken. 
In de loop der tijd is ons team ook helemaal verandert. Melissa en Patrick zijn er reeds jaren bij, met ons vieren zijn we steeds blijven evolueren. Zonder hun inzet stonden we niet waar we nu staan. 
Ook op ons ‘weekend-team’ kunnen we steeds rekenen. Ze zijn ondertussen meer vriendinnen dan collega’s geworden. Ook tijdens de feestdagen staan ze ons dag en nacht bij. Nathalie, Lotje, Camille, Inge en Maïté bedienen u met de glimlach op zaterdag. Petra is onze laatste nieuwe aanwinst. Van dinsdag tot vrijdag kun je op haar rekenen, perfectie is haar streefdoel.

Wil jij proeven van ons vers vlees op ambachtelijke wijze?

Neem dan zeker een kijkje in onze webshop en plaats je bestelling.
Slagerij-Traiteur Van Vlaenderen
Hendrik Ghijselenstraat 20
1750 Sint-Kwintens-Lennik
Telefoon
02 532 40 95
E-mail
info@slagerijvanvlaenderen.be
Vind ons ook op