Over ons

Oorsprong t’ Steentje

Sinds 1925 zijn wij een gevestigde waarde in Lennik, Slagerij Van Vlaenderen op ‘t Steentje. De Lennikenaren kennen onze straat ook als het Steentje. Deze bijnaam zou komen omdat vroeger alle wegen in Lennik aardewegen waren en de eerste straat die ze met kasseien hebben belegd was onze straat, vandaar de slagerij Van Vlaenderen op ’t Steentje.

Historiek

Sinds 1925, met andere woorden, wij zijn de 4de generatie beenhouwers. Overgrootvader Jean-Baptiste ‘Tisj’ Van Vlaenderen was de eerste, opgevolgd door zijn zoon Jozef ‘Jef’ Van Vlaenderen, dan door zijn zoon Jean-Marie ‘Jan’ Van Vlaenderen en nu door ons, zijn zonen, Kim en Sam Van Vlaenderen. (wij hebben geen bijnamen 😉 ) In Lennik noemden ze ons vroeger daardoor wel eens Kim en Sam van Jan van Jef van Tisj Van Vlaenderen.

2008

In 2008 hebben we de eerste stappen gezet. Toen hebben we definitief de fakkel overgenomen en besloten we om de winkel waar onze ouders jarenlang in gewerkt hadden te vernieuwen. 
Niet zomaar vernieuwen, vergroten is een beter woord. Het ouderlijke huis waar zowel wij als onze ouders en grootouders in gewoond hebben en in opgegroeid waren werd definitief afgebroken. De living werd een deel van de nieuwe winkel. Van 4m toog naar 11m. Om na 1 jaar te constateren dat de toog nog te klein was en een wandkoeling aan de orde was waardoor we ons assortiment nog iets meer konden uitbreiden.

Slagerij Van Vlaenderen 2.0

Toen het kapsalon naast ons in 2018 vrij kwam, ging de bal aan het rollen. Meer dan een jaar voorbereiding en mits enige vertragingen waren we eindelijk klaar om in augustus 2019 te sluiten om de winkel definitief uit te breken. 
In de loop der tijd is ons team ook helemaal verandert. Melissa en Alina zijn er reeds jaren bij. De zusjes bedienen je met de glimlach. Zonder hun inzet stonden we niet waar we nu staan. Sofie is er nieuw bijgekomen en zal tijdens de week de verkoop mee verzorgen. Melissa heeft haar de laatste jaren toegespitst op de kaaswereld. Vragen of zin in een nieuw kaasje, zij staat voor u klaar. Volg onze Instagram- en Facebookpagina voor haar wekelijkse kaastips.
Jeremy en Michael zijn ons ijzersterk team beenhouwers. Hen vind je in de atelier terug, u vraagt, zij draaien. Is het druk komen ze zelfs een handje toesteken in de winkel. 
Ook op ons ‘weekend-team’ kunnen we steeds rekenen. Ze zijn ondertussen meer vriendinnen dan collega’s geworden. Ook tijdens de feestdagen staan ze ons dag en nacht bij. Nathalie, Camille, Inge, Anna, Jannes, Froukje, Tara, Raf en Jamie bedienen u met de glimlach op zaterdag. 

Wil jij proeven van ons vers vlees op ambachtelijke wijze?

Neem dan zeker een kijkje in onze webshop en plaats je bestelling.
Slagerij-Traiteur Van Vlaenderen
Hendrik Ghijselenstraat 20
1750 Sint-Kwintens-Lennik
BE0400920103
Telefoon
02 532 40 95
E-mail
info@slagerijvanvlaenderen.be
(bestellen via mail is NIET mogelijk)
Vind ons ook op